Volledig scherm
© Thinkstock

Weekendafsluiting A59 voor openen nieuwe brug Drongelens Kanaal bij Waalwijk

WAALWIJK - De A59 tussen Drunen en Waalwijk is in september en oktober tweemaal een weekend gesloten, zodat de nieuwe brug over het Drongelens Kanaal in gebruik kan worden genomen.

Van vrijdagavond 23 september 22.00 uur tot maandag 26 september 05.00 uur is de weg in de richting van Breda afgesloten tussen afrit 42 (Heusden) en 37 (Waalwijk). Weggebruikers worden dan omgeleid via de N267, N322 bij Nieuwendijk en A27. De weg richting Den Bosch is tijdens deze werkzaamheden wel toegankelijk.

Twee weken later is de A59 in de richting van Den Bosch afgesloten. Van vrijdagavond 7 oktober 22.00 uur tot maandag 10 oktober 05.00 uur is de weg dicht tussen afrit 37 (Waalwijk) en 42 (Heusden). Het verkeer wordt omgeleid via de N261 en N65. In de richting van Breda is de weg dan vrij.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Elfstedentocht Van der Weijden eindigt in ziekenhuis
  Live video huldiging

  Elfsteden­tocht Van der Weijden eindigt in ziekenhuis

  Maarten van der Weijden heeft zijn elfstedenzwemtocht noodgedwongen moeten beëindigen. De Olympisch zwemmer werd vanmorgen even voor het middaguur ziek en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Vlak voor Dokkum, na tweeënhalve dag zwemmen, moest hij zijn tocht langs de elf Friese steden staken. Desondanks ontvangt hij niets dan lof voor zijn ‘heroïsche’ prestatie. ‘Een ongelooflijke kanjer en groot sportman’, meent ook premier Rutte.
 2. 'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

  'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

  WASPIK - De Waspikse zwemmer Maarten van der Weijden staakte maandag, op advies van zijn dokter, na 164 kilometer zijn Elfstedenzwemtocht. Hij ondernam dit weekend deze haast extreme onderneming om aandacht te krijgen voor het KWF Kankerfonds. Of hij in thuisstad Waspik gehuldigd wordt na zijn uitzonderlijke prestatie is nog niet bekend. ,,Onze burgemeester Nol Kleijngeld gaat maandagavond naar de huldiging in Leeuwarden. Hij zal ter plekke met Maarten overleggen wat voor hem het prettigste aanvoelt, daar staan wij open in", geeft een gemeentewoordvoerster aan.

Waalwijk, Heusden e.o.