Volledig scherm
© Yvette IJpelaar

Weer container met schoolmateriaal uit De Langstraat naar Curaçao

WAALWIJK - Schoolmeubilair en -materialen van de Pater van de Geldschool en Theresiaschool uit Waalwijk en De Lage Weijkens uit Loon op Zand wordt woensdag verscheept naar Curaçao.

 De drie basisscholen van onderwijsstichting Leerrijk in Waalwijk hebben de afgelopen 5 maanden hun complete meubilair, dat een tweede leven verdiend, aan drie basisscholen op Curacao geschonken. 

Afgelopen zaterdag zijn er mede door hulp van de stichting 'Speciaal voor Curaçao' tevens 220 schoolbanken en stoelen, schoolboeken, 4000 schriften, t-shirts, rugzakken, etuis, schoolgadgets, meubilair en kleding uit de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand en Heusden naar het eiland verscheept.

  1. Zorgen en vragen over aanleg nieuwe containerhaven in Waalwijk; ‘Er komt maar één schip per dag’
    PREMIUM

    Zorgen en vragen over aanleg nieuwe container­ha­ven in Waalwijk; ‘Er komt maar één schip per dag’

    WAALWIJK - Wordt de nieuwe containerhaven in Waalwijk niet onnodig groot, zo wil de MER-commissie van de gemeente Waalwijk weten. De haven op bedrijventerrein Haven Acht krijgt twee dubbele laad- en losplaatsen, goed voor vier schepen. ,,Maar er komt maar één schip per dag", zegt de commissie die onderzoek doet naar de effecten die de aanleg van de haven heeft op het milieu.