Volledig scherm
© Thinkstock

Weinig animo voor studietoelage Langstraat

WAALWIJK - Slechts twee mensen in de drie gemeenten van De Langstraat maken gebruik van de extra studietoelage voor mensen met een beperking. Dat laat de sociale werkvoorziening Baanbrekers weten. Twee jaar geleden gingen de gemeenten de gemeenten er op basis van cijfers van uitkeringsinstantie UWV nog vanuit dat er vijftien personen gebruik van zouden maken.

In de praktijk ligt dat dus anders. De twee die er wél gebruik van maken, komen uit Waalwijk en Loon op Zand. In Heusden gebruikt niemand de toelage. Het bedrag bedraagt 100 euro per maand en is bedoeld voor studenten die vanwege hun beperking geen bijbaan kunnen hebben.

Voorlichting
Onlangs stelde de Waalwijkse partij Lijst IJpelaar hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders in Waalwijk. Toen antwoordde het college dat er voldoende is ingezet op voorlichting voor deze regeling. Zo is er ook een brochure over armoedevoorzieningen huis aan huis verspreid. Baanbrekers zelf denkt daar anders over. „Er is te weinig bekendheid voor deze regeling”, zegt een woordvoerder. „Daarom vragen weinig mensen hem aan.”

Waalwijk, Heusden e.o.