Volledig scherm
Ronald Bakker maakt een selfie tijdens zijn tocht. © ronald bakker

Wethouder onderweg naar Santiago de Compostela moet verjaardagsliedje voor zichzelf zingen

WAALWIJK - De Waalwijkse wethouder Ronald Bakker vierde gisteren moederziel alleen zijn 53ste verjaardag: hij is onderweg naar Santiago de Compostela.

Gebruikelijk neemt Ronald Bakker uit Sprang-Capelle een dagje vrij als hij jarig is om thuis door de dag heen met familie en vrienden te vieren dat er weer een jaartje bij is gekomen. Maar deze week was alles anders; moest de wethouder van de gemeente Waalwijk zichzelf toezingen voor zijn 53ste verjaardag: hij is bezig met een 900 kilometer lange wandeltocht naar Santiago de Compostela.

Hij doet dit ter herinnering aan zijn vriend André van Westerop, die in januari aan kanker overleed. Bakker en wandelen, het was geen goede combinatie. Hij gaf er helemaal niks om. Maar nu hij 24 dagen onderweg is, valt het hem alleszins mee. ,,Het is wonderbaarlijk hoe goed het wandelen gaat. Mijn voeten werken heel goed mee, ik heb er geen enkele last van."

De wandeltocht is ook afkicken, meent Bakker, die nog zo'n driehonderd kilometer af moet leggen. ,,Je bent een luxueus leventje gewend. Hier moet je het doen met twaalf kilo aan kleren en water. Meer niet, daar moet je mee dealen. Dus terug naar de basis. Dat is goed voor een mens, het maakt je nederig."

Waalwijk, Heusden e.o.