Volledig scherm
Wereldboom Waalwijk nu en straks © Stichting Wereldboom

Wollukse Wereldboom kan uitgroeien tot 'nieuw baken' Lido

WAALWIJK - Het is nu nog een  gewone zomereik in het Lido. Op de juiste groeiplaats en met voldoende ruimte kan hij echter imposant worden. In 2030 zou het al een markante plek kunnen zijn voor Waalwijk en omgeving. 

Een aantal Waalwijkers, gesteund door stichting Wereldboom, wil van de eik een Wollukse Wereldboom maken. Volgens Teun Schuwer van stichting Wereldboom, die het plan gisteren in de Waalwijkse gemeenteraad presenteerde, is daar helemaal niet zoveel bijzonders voor nodig. ,,Voor de groei is het belangrijk dat de grond erom heen losser wordt, daarom halen we het gras weg. Het vallende blad van de boom wil je vasthouden onder de boom, zodat er een goede voedingsbodem ontstaat." Laat de natuur verder haar werk doen en binnen vijftien tot twintig jaar raken de takken de grond, stelt Schuwer. 

De markante boom in wording kan worden gebruikt bij evenementen. Op een luchtfoto van Wollluk Stock is mooi te zien hoe de boom het middelpunt van het feest is. Ook zouden basisscholen kunnen profiteren van de educatieve waarde van de boom.  

Morele steun

De raadsleden lieten weten enthousiast te zijn over de boom.  Op vragen in hoeverre de gemeente bij zou moeten dragen in de kosten bleef het vooralsnog stil. Voor het totale plan is zo'n 20.000 euro nodig waarvan grofweg de helft al is opgehaald. De stichting hoopt verder op sponsoring van lokale ondernemers en uiteindelijk ook de gemeente. Die houdt het voorlopig op morele steun.   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.