Volledig scherm
De vierde editie van de Santa Run in Waalwijk bracht in totaal 53.000 euro op. © Daphne van Breemen

Wordt het niet saai in Waalwijk?

WAALWIJK - Je kunt niet zeggen dat Waalwijk geen ambities heeft. Hoe meer evenementen, hoe beter, want zo maak je het centrum aantrekkelijk voor bezoekers is de gedachte. Dan krijg je reuring en is het de moeite waard om het centrum een bezoek te brengen. Maar intussen sneuvelt het ene na het andere beeldbepalende evenement lijkt wel, of komen ideeën niet van de grond. Wat is er aan de hand?

Een opsomming: Santa Run, Liberty Run, een groot feest rondom De 80 van De Langstraat, Fashion City. Een idee voor een ijsbaan in het centrum bleek te kort dag om nog te organiseren. Enkele jaren eerder stopten SMAAK Waalwijk en Avond van het Levenslied ook al. Wat is er aan de hand? Moet de gemeente niet ingrijpen?

Pechjaar valt wel mee
Nee, luidt het antwoord van wethouder Hans Brekelmans. Volgens hem gaat het best goed, hij ligt er niet wakker van. Dat evenementen sneuvelen, hoe belangrijk die ook zijn, hoort er simpelweg bij. „Het beeld kan ontstaan dat Waalwijk een pechjaar heeft, maar dat valt wel mee.” Hij wijst op initiatieven die juist dit jaar zijn ontstaan: Waspik Fantastic, het beachvolleybal in Waspik. Andere evenementen worden populairder: De kunst van het herinneren, Swingen in de stad. De gemeente probeert de initiatiefnemers te ondersteunen.

Lees woensdag het volledige verhaal in de editie De Langstraat van het Brabants Dagblad

Waalwijk, Heusden e.o.