Volledig scherm
Het museum aan de Elzenweg sloot 15 januari zijn deuren. Eind 2018, begin 2019 is de verhuizing gerealiseerd. © FRANK TROMMELEN

Zorgen om geldnood bij schoenenmuseum

WAALWIJK - Oppositiepartij SGP maakt zich grote zorgen om de financiële positie van SLEM, die verantwoordelijk is voor de verhuizing van het schoenenmuseum naar het centrum van Waalwijk. De partij stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders omdat de gemeente voor bijna een miljoen euro moet bijspringen. 'Geen sterk verhaal', oordeelt de partij die met één zetel in de raad is vertegenwoordigd.

Ook andere partijen waren hoogst verontwaardigd, bleek toen de gemeente en het SLEM-bestuur de gemeenteraad donderdag informeerde. ,,SLEM staat voor verleden, heden en toekomst. Maar het verleden was al niet rooskleurig, het heden nog minder en de toekomst is onzeker", vatte VVD-raadslid Frank Spierings het samen. LokaalBelang-raadslid Peter Monsieurs vond dat de organisatiestructuur van SLEM 'niet koosjer' lijkt. 

Vorige week liet het SLEM-bestuur en wethouder Brekelmans echter een bommetje vallen. Zonder ingrijpen zou SLEM in 2019 afkoersen op een tekort van 1,9 miljoen euro. Door het roer bij SLEM om te gooien, moet de stichting zelf 950.000 euro kunnen besparen, is de gedachte. De gemeente moet hetzelfde bedrag bijdragen. Vanaf 2020 moet de exploitatie stabiel worden. De SGP is niet te spreken over het plan om bijna een miljoen euro bij te dragen. 'Liever hadden we vooruitgang gezien', schrijft de partij. 

Waalwijk, Heusden e.o.