Zij-instromer Bart Luttikhuis staat inmiddels voor de klas, maar niet in Utrecht. ,,Een school in Hilversum wilde gelukkig de uitdaging wél met mij aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Zij-instromer Bart Luttikhuis staat inmiddels voor de klas, maar niet in Utrecht. ,,Een school in Hilversum wilde gelukkig de uitdaging wél met mij aan. © Angeliek de Jonge

2000 euro lichter en nóg geen baan: Bas wilde als zij-instromer meester worden maar werd afgewezen

Utrechtse scholen kampen met een groot lerarentekort. Het aantal vacatures is in een jaar tijd verdubbeld. Zij-instromers zijn volgens onderwijswethouder Anke Klein (D66) een deel van de oplossing, maar zo ervaren deze twee Utrechtse zij-instromers dat niet. ,,Ik werd niet met open armen ontvangen.”

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.