Het UWV voorspelt dat het aantal gewerkte uren dit jaar zal stijgen, ook ziet de situatie er voor horecapersoneel positief uit.
Volledig scherm
Het UWV voorspelt dat het aantal gewerkte uren dit jaar zal stijgen, ook ziet de situatie er voor horecapersoneel positief uit. © Marco de Swart / ANP

Aantal banen zal dit jaar nog niet stijgen, maar we gaan wel meer uren werken

De arbeidsmarkt zal dit jaar gaan herstellen, verwacht UWV. In de vandaag verschenen arbeidsmarktprognose 2021-2022 worden de eerste positieve signalen omschreven. Hoewel het totaal aantal banen nog niet zal groeien, gaan we wel meer uren werken. Ook stemt de geringe toename van de werkloosheid van vorig jaar hoopvol.

  1. Blunder bij ggz kost monteurleider na 14 jaar zijn baan: 'Vlam ging langs gezicht medewerker’
    stroomstoring

    Blunder bij ggz kost monteurlei­der na 14 jaar zijn baan: 'Vlam ging langs gezicht medewerker’

    Een 56-jarige projectleider van een netbeheerder is in de zomer van vorig jaar terecht ontslagen, nadat hij ‘onaanvaardbare risico’s had genomen tijdens het verhelpen van een stroomstoring bij de ggz in Eindhoven (GGzE). Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep besloten. De reparatie, die onder leiding stond van de manager, ging gepaard met een flinke knal. Een vlam ging rakelings langs het gezicht van een medewerker van GGzE.