Ignas (boven), beneden v.l.n.r.: Regina, Anke en de moeder van Ignas
Volledig scherm
PREMIUM
Ignas (boven), beneden v.l.n.r.: Regina, Anke en de moeder van Ignas © Saskia

Bij het familiebedrijf van Ignas wordt niet gesproken van ‘personeel’: ‘Ik ben trots op de jongens’

Odijk-Zwanenburg Grond- Sloop- en Infrawerken, kun je met recht een familiebedrijf noemen. Niet alleen werkt de halve familie er, ook het personeel (‘de jongens’) wordt als familie gezien. In 1955 werd het bedrijf door Jan van Odijk gestart. Hij was boer, met een voorliefde voor mechanisatie. Van Odijk kocht machines en andere boeren vroegen of hij hen kon helpen. 

 1. Kim en Cherique brengen unieke badjassen op de markt: ‘Vroegen ons af waarom andere jassen lelijk zijn’
  PREMIUM

  Kim en Cherique brengen unieke badjassen op de markt: ‘Vroegen ons af waarom andere jassen lelijk zijn’

  Een vrouw die met krulspelden, een sigaretje nonchalant in haar mondhoek, in een slobberige badjas en afgetrapte slippers door haar huis loopt. Het is een beeld dat geen recht doet aan de badjas, vinden Kim Mast en Cherique Kranendonk. Een badjas is sexy, feel good en een modeaccessoire tegelijk, vinden ze. En wat zouden ze graag Fred van Leer en Nikkie de Jager (Tutorials) in hun creaties zien.
 2. Gwendolyn is pas 24 en runt nu al twee dansscholen: ‘Iedere dag mee bezig, maar voelt nooit als werken’
  PREMIUM

  Gwendolyn is pas 24 en runt nu al twee dansscho­len: ‘Iedere dag mee bezig, maar voelt nooit als werken’

  Ze is pas 24, maar Gwendolyn de Groot runt inmiddels al twee vestigingen van haar eigen dansschool. De namen van meer dan honderd kinderen en volwassenen uit Middelharnis en omgeving die ze lesgeeft? Die onthoudt ze. Van de danslessen tot aan de administratie en het schoonmaken van de dansvloer: ze doet het allemaal zelf. ,,Ik ben er zeven dagen per week mee bezig, maar het voelt geen dag als werken.’’