PREMIUM
Kristian (44) begon bij de administratie, maar werd uiteindelijk de directeur van dit familiebedrijf
Wat ooit begon als een tweemans timmerbedrijf in Zevenhuizen, is in meer dan honderd jaar tijd uitgegroeid tot een aannemersbedrijf met 45 man personeel. Kristian van der Knaap (44) mag zich sinds 2017 de algemeen directeur van Knaap Bouwbedrijf in Rotterdam-Nesselande noemen. Na de opvolging van zijn oom Leo van der Knaap is hij de vierde generatie aan het hoofd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Lente (16) heeft haar eigen webshop: ‘Beter verdienen en veel leuker dan werken in supermarkt’
Het aantal tieners met een bedrijfje is in vijf jaar tijd explosief gegroeid, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Drie piepjonge ondernemers aan het woord over hun drijfveren en avonturen. -
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven? -
Deze auto's gaan het vaakst meer dan 300.000 kilometer mee
Automobilisten die een hekel hebben aan inruilen doen er goed aan om een auto te kopen die in één van de lijstjes hieronder staat. Het zijn nagenoeg onverwoestbare modellen met motoren die een eeuwig leven lijken te hebben. -
Salaris
‘Ik had eerst moeite met het feit dat ik weet wat onze medewerkers verdienen’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Joery (31) is samen met zijn vrouw eigenaar van een brasserie en cafetaria. De brasserie is open voor lunch, borrel, diner, feesten, vergaderingen en bijeenkomsten. Joery werkt gemiddeld 60 uur per week. -
Hoe verleid je een sollicitant om voor jou te komen werken?
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: vijf ingrediënten om sollicitanten te verleiden
-
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft? -
-
-
‘Het is lastig om helder na te denken als de stress uit onze oren spuit’
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: werkstress bestrijden -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen?