De broers Hofman, Ber (l.) en Janus, tussen de geliefde betonmixers bij Flora Boskoop, waar vroeger de fabriek van Mulder gevestigd was. Ber gaat, net als Janus, na zijn pensioen gewoon door bij Mulder.
Volledig scherm
PREMIUM
De broers Hofman, Ber (l.) en Janus, tussen de geliefde betonmixers bij Flora Boskoop, waar vroeger de fabriek van Mulder gevestigd was. Ber gaat, net als Janus, na zijn pensioen gewoon door bij Mulder. © Pim Mul

Met pensioen? Broers Janus (72) en Ber (66) werken lekker door, en ze zijn lang niet de enigen

Achter de geraniums na je pensioen? Nee hoor, de broers Hofman uit Waddinxveen werken lekker door. Janus (72) en Ber (66) zitten hun hele leven al in de betonmixers en vinden hun werk nog veel te leuk. Dus gaat Ber, na zijn afscheidsreceptie, door met een oproepcontract, net zoals Janus dat al langer doet. Een nieuwe trend?

  1. Van 40 naar 36 uur voor hetzelfde salaris: ‘We willen onze medewerkers meer ruimte geven’

    Van 40 naar 36 uur voor hetzelfde salaris: ‘We willen onze medewer­kers meer ruimte geven’

    Geen rinkelende telefoon die hen stoort, of om de haverklap een meeting. Ondernemer Casper Bakker, medeoprichter van techbedrijf Picqer, doet er alles aan om een kalme werkplek te creëren. Daarom brengt het bedrijf ook de standaard 40-urige werkweek terug naar 36 uur, voor hetzelfde salaris. Met die aankondiging trekt hij de nodige aandacht op LinkedIn. ,,We doen het echt anders dan andere bedrijven.”