Bozan maakte indruk toen hij liet zien dat hij zelfs deze grote shovel met gemak bestuurt. Geen van de andere werknemers kan het gele gevaarte bedienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bozan maakte indruk toen hij liet zien dat hij zelfs deze grote shovel met gemak bestuurt. Geen van de andere werknemers kan het gele gevaarte bedienen. © Roel Dijkstra

Slechtziend, analfabeet en ‘oud’: Bozan was niet de ideale kandidaat, maar kreeg de baan

Analfabeet, ongecertificeerd, op leeftijd en slechtziend aan één oog: Syrische vluchteling Bozan Kadir (56) was bepaald niet de ideale kandidaat om aan een baan te helpen. Toch is hij een van de eerste bewoners van de vluchtelingenboot die een contract tekent: ,,Rijden is alles wat ik kan.”

  1. Mae (23) haalde hbo-diploma ondanks alle negatieve adviezen van leraren: ‘Ik was te lief voor de havo’

    Mae (23) haalde hbo-diploma ondanks alle negatieve adviezen van leraren: ‘Ik was te lief voor de havo’

    De 23-jarige Mae kreeg op de basisschool te horen dat ze te lief was voor de havo en werd naar de mavo gestuurd. Zelfs na het behalen van haar havo-diploma bleef die uitspraak haar nog lang achtervolgen. Inmiddels heeft ze een hbo-diploma in de pocket en runt ze haar eigen bedrijf. ,,Ik ben uiteindelijk dankbaar hoe dit allemaal is gelopen, want ik heb er één heel belangrijke les van geleerd: laat nooit iemand jouw zwakke punten bepalen.”