Mohamed Oyanda (midden) wordt door Nico Moen en Clary Pijnappel van WerkVinden Alphen geholpen om aan het werk te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Oyanda (midden) wordt door Nico Moen en Clary Pijnappel van WerkVinden Alphen geholpen om aan het werk te komen. © Merel Klijzing

Te weinig personeel, maar Mohamed mocht geen ambulancechauffeur worden: ‘Is het mijn naam, de taal?’

Het werk ligt tegenwoordig voor het oprapen, toch? Nou, niet iedereen vindt even makkelijk een baan. Mohamed Oyanda (43) wil niets liever dan weer ambulancechauffeur worden, net als vroeger in Kenia. Maar de Alphenaar werd keer op keer afgewezen. Tot hij de helpende hand toegereikt kreeg.

 1. ‘Ik wist dat de wereld zou veranderen door de komst van internet, daar wilde ik graag een rol in spelen’
  wat doet een...

  ‘Ik wist dat de wereld zou veranderen door de komst van internet, daar wilde ik graag een rol in spelen’

  Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Jan-Willem Wesselink (49) is kwartiermaker bij de Future City Foundation in Amersfoort.
 2. Geen zin in vakkenvullen? Brent (13) is gids van fietstours: ‘Wel wat vrije tijd voor moeten inleveren’
  PREMIUM

  Geen zin in vakkenvul­len? Brent (13) is gids van fietstours: ‘Wel wat vrije tijd voor moeten inleveren’

  Omdat hij geen zin had om net als veel leeftijdsgenootjes voor weinig geld vakken te vullen bij de AH, startte de jonge Brent Meelhuysen op 13-jarige leeftijd zijn eigen onderneming. Nu, zes jaar later, verdient hij daar nog steeds een aardige boterham mee. En Brent is niet de enige. Het aantal piepjonge ondernemers is de laatste vijf jaar explosief toegenomen. ,,Het is wel twee keer zo hard werken.’’