Mike Linnenbank en Romana Wareman van Koornneef Relatiegeschenken & Bedrijfskleding & Kerstpakketten moeten dit jaar een stapje extra zetten vanwege leveringsproblemen uit China.
Volledig scherm
PREMIUM
Mike Linnenbank en Romana Wareman van Koornneef Relatiegeschenken & Bedrijfskleding & Kerstpakketten moeten dit jaar een stapje extra zetten vanwege leveringsproblemen uit China. © Thierry Schut

Tekort aan zeecontainers speelt leveranciers kerstpakketten parten

Door een tekort aan zeecontainers én een verstoorde productie in China is de aanvoer van non-food producten niet stabiel. De leveringsproblemen bezorgen ook bedrijven die handelen in geschenk- en kerstpakketten kopzorgen: ,,Kerst is de enige deadline in het leven, die je niet kan verzetten.”

 1. Vluchteling Arfan ziet na zes jaar volhouden zijn droom uitkomen: ‘Mijn bloemenhandel is gestart’
  PREMIUM

  Vluchte­ling Arfan ziet na zes jaar volhouden zijn droom uitkomen: ‘Mijn bloemenhan­del is gestart’

  Geef nooit op en blijf geloven in je dromen! Het levensmotto en doorzettingsvermogen van de Syrische vluchteling Arfan Karaki uit Culemborg is in 2021 beloond. Na zes jaar van vallen en opstaan is de bloemenhandel van Arfan van start gegaan. Mila Rose Flowers heet het exportbedrijf. Genoemd naar Mila, dochter van Arfan en zijn vrouw Zeinab, die in juni werd geboren. ,,2021 was in alle opzichten een topjaar”, glundert Arfan.
 2. Kappers, koks en personal trainers werken ‘ondergronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’
  PREMIUM

  Kappers, koks en personal trainers werken ‘onder­gronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’

  Thuiskapper? Geen probleem. Toch even de showroom in op zoek naar dat droombed? Komt u gerust binnen, mevrouw. De kerstkilo’s eraf? Je personal trainer traint je helemaal suf in een omgebouwde garagebox. Waar tot voor kort iedereen zich redelijk strikt hield aan de coronamaatregelen, worden de grenzen steeds verder opgerekt. Zowel ondernemers als consumenten vinden steeds vaker sluiproutes om het oude vertrouwde leventje toch te kunnen blijven voortzetten.