Karien van der Loo en haar broer Patrick van de Sande. Na het overlijden van hun Toon geven ze lezingen over veiligheid op de werkvloer.
Volledig scherm
PREMIUM
Karien van der Loo en haar broer Patrick van de Sande. Na het overlijden van hun Toon geven ze lezingen over veiligheid op de werkvloer. © Raphael Drent

Toon werd samen met collega Tonny gevonden op bodem van een reactor

Iedere week overlijdt er in Nederland iemand door een bedrijfsongeval. Als het net is gebeurd, komt het volop in het nieuws, maar dan volgt de stilte. Wat is er misgegaan? Hoe is het afgelopen? Vaak hoor je er niks meer over. We spreken met nabestaanden, werkgevers en collega’s die met een bedrijfsongeval te maken kregen. Dit is deel twee: over Toon en Tonny en het ongeval in de reactor bij Xycarb in het Brabantse Helmond.

  1. Man ‘kaal’ noemen op werkvloer is volgens Britse rechtbank seksuele intimidatie

    Man ‘kaal’ noemen op werkvloer is volgens Britse rechtbank seksuele intimida­tie

    Een man op de werkvloer uitschelden voor ‘kale’ kan beschouwd worden als seksuele intimidatie. Dat heeft een Britse rechtbank bepaald. Volgens de rechters hebben mannen veel vaker met haarverlies te kampen dan vrouwen, waardoor het een toespeling is op hun geslacht en dus een vorm van discriminatie en seksuele intimidatie. ,,Het kan vergeleken worden met een opmerking over de borstgrootte van een vrouw.”