Fleur Goudriaan, cadet bij de Koninklijke Luchtmacht.
Volledig scherm
Fleur Goudriaan, cadet bij de Koninklijke Luchtmacht. © Maisonnette Lumière Fotografie

Van beleidsmedewerker naar cadet bij de luchtmacht: ‘Zou graag een helikopter willen vliegen’

Fleur Goudriaan (26) had als kind niet door dat meisjes ook vlieger kunnen worden bij de luchtmacht. Sinds ze van de mogelijkheid weet, wil ze eigenlijk niets anders meer. Toch volgde na de middelbare school niet direct een aanmelding bij de vliegersopleiding. Een half jaar geleden durfde ze de stap dan toch te zetten en nu komt haar droombaan steeds dichterbij.

 1. Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’
  PREMIUM
  workaholic

  Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’

  Hij is een workaholic. Dat moet ook wel als je de baas bent van niet één, maar van twee ziekenhuizen. Na ruim zes jaar vindt Peter Langenbach het echter mooi geweest. De boel is op orde, bij zowel het Maasstad Ziekenhuis als het Spijkenisse MC, en corona zit in een tussenpauze. Dus maakt de diehard Feyenoordfan zich nog om één ding zorgen: hoe hij aan een kaartje voor de finale van de Conference League komt.
 2. Jolanda (34) begon als secretaresse en heeft nu haar droombaan: ‘Studeren moest ik zelf betalen’
  PREMIUM

  Jolanda (34) begon als secretares­se en heeft nu haar droombaan: ‘Studeren moest ik zelf betalen’

  Jolanda Vreugdenhil heeft haar droom waargemaakt. Als zeventienjarig meisje uit Kloosterhaar begint ze als secretaresse op een advocatenkantoor in Zwolle. Maar ze wil meer: ze droomt er van om zelf advocaat te worden. Door hard werken en zelfstudie in de avonduren rondt ze haar opleiding af, naast haar taken als moeder van twee kinderen. Nu, zeventien jaar later, is ze partner bij TLC Advocaten en werkt ze vanuit een eigen kantoor in Hardenberg.