Ella Reichwein en haar dochter Sandra Duuren hebben in Oud-Beijerland Elsa's Babyshop geopend. Een winkel in handgemaakte babyartikelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ella Reichwein en haar dochter Sandra Duuren hebben in Oud-Beijerland Elsa's Babyshop geopend. Een winkel in handgemaakte babyartikelen. © Jeffrey Groeneweg

Vervroegd pensioen? Ella (61) ruilt kantoorbaan in voor babyshop met dochter: ‘Voorwerk was al leuk’

Een leven lang in de zorg en dan, als je bijna met vervroegd pensioen gaat, je baan opgeven om samen met je dochter in Oud-Beijerland Elsa’s Babyshop te starten. Waar extra tijd voor de kleinkinderen gloorde, kiest Ella Reichwein (61) voor een late carrièreswitch. ,,Ik wil niet denken: had ik maar.”

 1. Silvester werkt met tbs’ers: ‘Wat je eigenlijk doet is deze mannen opnieuw opvoeden’
  Iemand moet het doen

  Silvester werkt met tbs’ers: ‘Wat je eigenlijk doet is deze mannen opnieuw opvoeden’

  Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: Silvester (38) begeleider van tbs-gestelden in een forensisch psychiatrisch centrum van Fivoor in Zuid-Holland.
 2. Banen liggen voor het oprapen, installatiemonteur hoeft niet eens meer te solliciteren

  Banen liggen voor het oprapen, installa­tie­mon­teur hoeft niet eens meer te sollicite­ren

  Nog steeds staan er meer vacatures open dan dat er kandidaten zijn. Maar welke beroepen en branches hebben hier het meest last van? Dat berekenden Nationale Vacaturebank en Intermediair op basis van hun data over het aantal sollicitaties per vacature. In de techniek staan bedrijven al jaren te springen om nieuw personeel, ook uit deze cijfers komen technische functies als ‘winnaar’ uit de bus.