Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Waarom regelmatig vakantie nemen zo belangrijk is voor je werk

‘Werk hard en je komt er wel’, hoor je wel eens. Maar wat is ‘hard werken’? Betekent het dat je je werk altijd op de eerste plaats zet en nooit vakantie neemt, zoals Elon Musk, die 120 uur per week beweert te werken? Kan je alleen succesvol zijn als je continu beschikbaar bent voor je baas? Niets is minder waar, blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken. Het Laatste Nieuws zet enkele voordelen van vakantie nemen op een rij.

 1. Zelfs middenin de nacht staat privéchauffeur Cees klaar voor politiebaas: ‘Maakten weken van 90 uur’
  PREMIUM

  Zelfs middenin de nacht staat privéchauf­feur Cees klaar voor politie­baas: ‘Maakten weken van 90 uur’

  Cees Mostert is de privé-chauffeur van de Rotterdamse politiebaas Fred Westerbeke en rijdt hem al ruim 16 jaar door heel het land naar vergaderingen, officiële gelegenheden en soms een plaats delict. Er zijn perioden waarin de twee elkaar meer zien dan hun eigen vrouw, maar daar komt binnenkort een einde. Mostert gaat met pensioen, met tegenzin. ,,Onze relatie is net een huwelijk. Een goed huwelijk; dan ga je niet graag uit elkaar.”
 2. Steven is sterrenkundige: ‘Hoe uniek het leven op aarde is, is nog steeds niet helemaal duidelijk’
  Wat doet een...

  Steven is sterrenkun­di­ge: ‘Hoe uniek het leven op aarde is, is nog steeds niet helemaal duidelijk’

  Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: dr. Steven Bloemen (36), astronoom en manager van sterrenkundige instrumentatieprojecten aan de Radboud Universiteit.