Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Werkgevers vrezen massale ziekmeldingen vanwege psychische klachten

Bedrijven vrezen voor de komende periode een grote toename aan psychische ziekmeldingen. Dat komt bovenop de geleden schade tijdens de pandemie, het terugbetalen van uitgestelde belastingen en de soms nog beperkte mogelijkheden om de oude omzet te halen. Gevreesd wordt voor een golf aan faillissementen.

1 reactie

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik ben jarenlang hoofdverpleegkundige geweest,en ik vond het percentage zieken door psychische klachten altijd heel groot,niet dat dat geen serieus probleem is,ik kan me voorstellen dat dat ook nu een groot probleem is,er is niet een eensluidende oplossing voor,wat ik wel heb ondervonden is aandacht
 1. Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.