Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Andrey Tirakhov/Thinkstock

'Afsluiting Merwedebrug kost half miljoen per dag'

WERKENDAM/ GORINCHEM - De kosten voor het omrijden door de afsluiting van de Merwedebrug bij Gorinchem kunnen voor het vrachtverkeer oplopen tot wel een half miljoen euro per dag. Dat becijferen de transport-belangenorganisaties TLN en EVO.

Volgens beide organisaties rijden per dag ongeveer 18.000 vrachtauto's over de Merwedebrug in de A27 bij Gorinchem. De alternatieve route voor het vrachtverkeer via de A2 en de A59 - langs Den Bosch en Waalwijk - is volgens TLN en EVO vijftig kilometer langer.
,,De afsluiting voor het vrachtverkeer ontregelt daarmee logistieke processen en zorgt voor extra kosten', zo meldt TLN op haar website. Die kosten becijferen zij op 'minimaal 500.000 euro per dag'. ,,Vervolgkosten veroorzaakt door extra inzet van vrachtauto’s en filekosten zijn hier niet in meegenomen.''

Veiligheid
Beide organisaties onderschrijven echter dat 'veiligheid boven alles' gaat, en dringen er daarom op aan dat zo snel mogelijk maatregelen worden genomen om de brug weer veilig en berijdbaar te maken.

Waalwijk, Heusden e.o.