Volledig scherm
De twee konikpaarden worden op transport gezet naar de Noordwaard in de Biesbosch. © Paul Rapp

Agressieve konikpaarden naar Biesbosch en voorlopig gered van de slacht

NIJMEGEN - De twee agressieve konikpaarden die de afgelopen weken bezoekers van de Nijmeegse Stadswaard lastigvielen, zijn voorlopig gered van de slacht. Ze gaan deze woensdagmorgen op transport naar de Noordwaard in de Biesbosch waar ze de komende maanden afgezonderd kunnen leven.

In die tijd zoekt natuurbeheerder Free Nature naar een mogelijke opvangplek voor de koniks die eerder nog op de nominatie stonden om geslacht te worden. Voor opdringerige koniks, verpest door bezoekers die hen hebben geaaid en gevoerd, is eigenlijk geen ruimte. Maar inmiddels hebben zich vier serieuze kandidaten aangediend die de dieren wel willen opvangen. 

,,We hebben er zelfs honderd gehad, maar deze vier zijn mogelijk haalbaar’’, zegt wildbeheerder Wilbert Verriet. ,,De voorwaarde is wel dat de dieren het echt beter krijgen. Een van de opties is Spanje, maar zelf ben ik geen voorstander van lange diertransporten. De andere drie zijn wel in Nederland.’’

'Om de veiligheid van het publiek te kunnen garanderen, vertrekken de opdringerige koniks van het Waalstrand', laat Free Nature in een persbericht weten. 'Doordat deze dieren gevoerd zijn is hun gedrag hier dusdanig veranderd dat ze opdringerig zijn geworden richting het publiek.'

In de Biesbosch is een afgerasterd terrein van 20 hectare beschikbaar voor de twee.  

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”