Volledig scherm
File op de A27 naar Gorinchem gezien door een camera van de VID. © VID

Alle weggebruikers voor Merwedebrug verplicht langs politiecontrole

* UPDATE 08.55 UUR * NIEUWENDIJK - Al het verkeer dat donderdagavond over de Merwedebrug wilde, moest tussen 21.00 en vrijdagochtend 5.00 uur eerst langs een politiecontrole. Voor de nachten die volgen, gelden volgens Rijkswaterstaat ook extra veiligheidsmaatregelen.

Vanaf het zuiden wordt tussen 21.00 uur en 05.00 uur het verkeer bij Nieuwendijk van de weg geleid, vanuit het noorden is dat bij Avelingen.

De politie vond de controle bij Avelingen woensdagnacht, waarbij verkeersregelaars op de snelweg stonden, te gevaarlijk. Dat vertelde een woordvoerder van de VID. Vanaf donderdagavond wordt in Nieuwendijk en Avelingen onderscheid gemaakt tussen auto's en vrachtwagens. Automobilisten mogen via de oprit de A27 hun weg over de Merwedebrug vervolgen. Vrachtverkeer en bussen niet. Zij worden via borden of verkeersregelaars richting de omleidingsroutes geleid.

Avondspits
De donderdagavondspits verliep bij de Merwedebrug volgens de VID rustiger dan die van woensdagavond. Toch stond er op het hoogtepunt 52 kilometer file in de regio, wat direct verband had met de problemen bij de Merwedebrug.

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug op bd.nl/merwedebrug.

Waalwijk, Heusden e.o.