Volledig scherm
Adri Burghout tijdens zijn college. © Teus van Tilborg

Auteur en illustrator Adri Burghout te gast bij Kindercollege in Werkendam

WERKENDAM – Acht kinderen en een enkele ouder kwamen woensdagmiddag naar Fort Altena voor een college van auteur en illustrator Adri Burghout.

Aan Burghout zelf ligt het niet, de Meeuwense auteur en illustrator is er enthousiast genoeg voor om over zijn werk te vertellen. Jammer is het dan wel dat de belangstelling voor zijn bijdrage aan het Kindercollege van Bibliotheek CultuurPuntAltena niet zo groot is.

Weinig belangstelling
Een eerste college, in een reeks van vier, over water en spaarbekkens werd wegens onvoldoende belangstelling afgelast. ,,Het is voor ons iets nieuws, we weten niet wat moeten verwachten”, vertelt Anita Koekkoek van Bibliotheek CultuurPuntAltena. ,,We organiseren dit om op een leuke manier informatie over te brengen. De bibliotheek is tegenwoordig meer dan alleen boeken en lezen, ook cultuureducatie hoort er bijvoorbeeld bij.”

Burghout vertelde uitgebreid over zijn boeken en illustraties. Hij is inmiddels aan zijn 50ste boek bezig sinds hij dertien jaar geleden met schrijven begon. Hij schildert ook. ,,Dat is eigenlijk het liefste wat ik doe.”

Het volgend Kindercollege is op woensdag 16 november in de Bolderik in Sleeuwijk. Dan maken de kinderen kennis met onder meer de hololens.

Waalwijk, Heusden e.o.