Volledig scherm
Susanne van Dijk (rechts) en andere moeders van kinderen op De Regenboog houden vertrouwen in de schoolleiding. © Tom Tacken/BD

Basisschool van Nieuwendijk wil snel van predicaat 'zeer zwak' af

NIEUWENDIJK - De protestants-christelijke basisschool De Regenboog in Nieuwendijk krijgt van de Onderwijsinspectie het predicaat 'zeer zwak'. Geen enkele andere Brabantse school heeft zo'n dikke onvoldoende achter zijn naam staan. De onderwijsinspectie voerde op 20 september een kwaliteitsonderzoek op de school uit.

Toch geeft die 'wake-up call' volgens directeur Henk Bults zijn team ook een 'enorme boost'. ,,We gaan er met z'n allen voor. Aan de motivatie ligt het in elk geval niet."

Aanleiding voor de onderwijsinspectie waren de slechte scores die leerlingen van groep acht drie jaar op rij bij hun eindtoets lieten zien. De inspectie was negatief over het lesgeven door leerkrachten en over het bewaken van de kwaliteit van het onderwijs door de schoolleiding. Kinderen met een leerachterstand werden bovendien onvoldoende ondersteund.

Bults onderschrijft de bevindingen van de inspectie. Hij heeft ook al hulp ingeroepen van de PO-raad. ,,Daar vloeit nu een Plan van Aanpak uit voort." Twaalf kinderen hebben dit lopende schooljaar De Regenboog vaarwel gezegd: meer dan Bults gewend is. ,,Maar voor de meeste ouders geldt dat zij hun kinderen op een school willen hebben waar individueler onderwijs wordt gegeven."

Vertrouwen
Het Brabants Dagblad ontving echter ook een anonieme mail van 'bezorgde ouders', die 'het begin van het einde van de enige basisschool van Nieuwendijk' vrezen. Een rondgang onder ouders bij het uitgaan van de school leerde donderdagochtend dat er ook veel vertrouwen in de schoolleiding bestaat. ,,Ze hebben gelijk hulp ingeschakeld", verwoordde Susanne van Dijk de stemming. ,,Ik zie geen enkele aanleiding mijn kinderen van school te halen."

Waalwijk, Heusden e.o.