Volledig scherm
De aandacht van Sinterklaas wordt even afgeleid. De editie 2017 van Altena College staat op YouTube. © Altena College/YouTube

Battle met de Kerstman: tien jaar Sinterklaasfilmpjes op Altena College

VIDEOSLEEUWIJK - Sinterklaas heeft het weer eens aan de stok met de Kerstman in de jaarlijkse Sint-film van het Altena College in Sleeuwijk. Dat loopt uit op een muzikaal duel om een date met een knappe dame. 

Sinds 2007 maken leerlingen en docenten van het Altena College sinterklaasfilmpjes die niet geschikt zijn voor tere zieltjes en kinderen die in de goedheiligman geloven. 

Afkeer van de Kerstman

De afkeer van de Kerstman is een terugkerend thema. Vorig jaar was het filmpje een parodie op De Uitdaging. Sinterklaas moest 24 uur doorbrengen met de Kerstman in één ruimte. 

De filmpjes bevatten regelmatig spectaculaire stunts. Zo kroop de Sleeuwijkse Sint al een keer in de huid van James Bond. Dat werd in 2010 The man with the golden stick.

  1. Veel belangstelling voor presentatie Centrumplan Giessen/Rijswijk

    Veel belangstelling voor presentatie Centrumplan Giessen/Rijswijk

    GIESSEN/RIJSWIJK - Woensdagavond zijn tijdens een heel druk bezochte inloopavond in De Jager voor het eerst de plannen gepresenteerd voor het nieuwe Centrumplan Giessen/Rijswijk. Daarbij gaat het niet alleen om de invulling van het nieuwe centrum waarin de brede school De Parel al is gerealiseerd, maar ook over de locaties van de voormalige basisscholen de Ganzenhof in Giessen en de Kandelaar in Rijswijk en het huidige winkelcentrum de Zalmpassage in Rijswijk.

Waalwijk, Heusden e.o.