Volledig scherm
Bij SKB zou er een bommelding zijn. © Niek van Oost / FPMB

Bedrijfspand SKB in Vierlinghstraat Werkendam werd uit voorzorg ontruimd

* UPDATE 15.06 uur * WERKENDAM - Een pand van SKB aan de Vierlinghstraat in Werkendam, gelegen op industrieterrein Bruine Kilhaven, is vrijdagmiddag uit voorzorg ontruimd wegens een bommelding. Bij een bedrijfspand van SKB Group in Strijen, vlakbij Dordrecht, hetzelfde bedrijf, werd namelijk een bommelding gedaan. In Werkendam zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

Explosievenverkenners onderzochten het bedrijf en een groot gebied werd afgezet. Rond 14.45 uur meldde de politie dat het onderzoek bij het bedrijf was afgerond.

Motief
Het onderzoek naar diegene die de melding deed en naar zijn of haar motieven, gaat wel door. Er is nog geen verdachte aangehouden.

In Strijen werd de melding gedaan bij metaalconstructiebedrijf Sneep Industries aan de Christiaan Huygensstraat. Het pand werd ontruimd - evenals de omliggende bedrijven - en het personeel werd geëvacueerd en met bussen naar een veilige plek gebracht.

Ook in Strijen is het onderzoek afgerond. Het is niet duidelijk of bij Sneep Industries bijzonderheden zijn aangetroffen.

Waalwijk, Heusden e.o.