Volledig scherm
© ANP

Bewoners Altena kunnen afgesloten A27 over

De A27 tussen knooppunten Hooipolder en Gorinchem gaat vrijdagavond op slot. Maar bewoners van Altena kunnen wel over de snelweg tussen de brug bij Hank en De Tol bij Werkendam.

Rijkswaterstaat begint om 21.00 uur met het afsluiten van de A27 tussen het knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer en de Merwedebrug bij Gorinchem. Net als half augustus gaat de snelweg dicht voor grootschalig onderhoud aan de brug. In principe is de route tot maandagochtend 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

De snelweg tussen Hank en Werkendam blijkt voor inwoners van Altena echter wel toegankelijk, zo meldt de gemeente Werkendam. Op vanAnaarBeter.nl, de website waarop alle werkzaamheden van Rijkswaterstaat te vinden zijn, staat die informatie niet zo openlijk vermeld. Maar wie aangeeft dit weekeinde van Hank naar Werkendam te willen rijden, ziet zijn route uitgestippeld over de afgesloten A27.

Ook tijdens de werkzaamheden op de snelweg half augustus bleek dat regionaal verkeer wel via de snelweg kon blijven rijden. Alleen was dat niet voor iedereen duidelijk, waardoor inwoners kilometers omreden. Automobilisten die niet in het gebied moesten zijn, reden zich juist vast omdat zij via de De Tol richting Breda probeerden te rijden.

Voor fietsers die gewoonlijk de oversteek over de Merwedebrug maken, heeft Rijkswaterstaat veerdienst Riveer ingehuurd. De pont tussen Gorinchem en Sleeuwijk vaart zowel op zaterdag als op zondag in de avonduren door. Op zondag gaat het veer ook vroeger dan gewoonlijk in de vaart.  

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”