Volledig scherm
Door het groene dak valt het museum weg tegen het landschap © Ronald Tilleman

Biesbosch Museum in Werkendam wint internationale architectuurprijs

WERKENDAM - Het Biesbosch MuseumEiland is 3 keer in de prijzen gevallen bij de internationale Architizer Awards 2016. In zowel de categorie ‘museum’ als ‘architectuur en landschap’ won het project de juryprijs. Hiernaast won het in de laatste categorie ook de publieksprijs. "Het is als een Oscar of Emmy voor de architectuur", zegt Marco Vermeulen, architect van het Biesbosch MuseumEiland.

De Architizer Awards is een prijsuitreiking voor projecten van architecten over de hele wereld. In elke categorie vallen 2 prijzen te behalen: de publieksprijs en de juryprijs. Het Biesbosch MuseumEiland is het enige project dat 3 prijzen heeft binnengesleept.

Het museum is geen volledig nieuw gebouw dat uit de grond is gestampt, het architectenbureau heeft juist gekozen voor renovatie. "Het zou jammer en niet duurzaam zijn om alles af te breken", zegt Vermeulen. "We hebben ervoor gekozen om het originele gebouw in stand te houden en het te verbinden met de omgeving. De geometrische vormen hebben we daarom ook gebruikt in ons ontwerp."

Volledig scherm
Het interieur van het museum © Ronald Tilleman
Volledig scherm
Het Biesboschmuseum aan de Hilweg in Werkendam. © Hannie Visser
Volledig scherm
© Ronald Tilleman

Waalwijk, Heusden e.o.