Volledig scherm
Foto uitreiking deel 25 Historische Reeks aan burgemeester Henk Hellergers © Marry Bouman

Burgemeester ontvangt jubileumboek Historische Reeks in Dussen

DUSSEN – In kasteel Dussen is donderdagmiddag het 25ste deel van de Historische Reeks Land van Heusden en Altena gepresenteerd.

Voorzitter Cees de Gast reikte het jubileumboek als eerste uit aan burgemeester Henk Hellegers van Uden. Hellegers was in 1990 burgemeester van Dussen en ontving destijds op dezelfde locatie het eerste deel van de reeks.

In deel 25, getiteld ‘Het verleden leeft voort’, wordt teruggeblikt op 25 jaar geschiedschrijving door de Historische Reeks. Het bevat onder meer dertien bijzondere verhalen over de geschiedenis van de 19e en 20e eeuw. Er staan ook bijzondere verhalen in over de Tweede Wereldoorlog.

Nieuwe ideeën
Met deel 25 is er nog geen einde gekomen aan de reeks. ,,Er zijn al volop ideeën voor deel 26 en 27 en ook al voor deel 28 wat waarschijnlijk gewijd wordt aan bijzondere vrouwen in het Land van Heusden en Altena”, blikte historicus van het eerste uur Cees de Gast alvast vooruit. Deel 25 is te koop voor twintig euro in een aantal boekwinkels en bedrijven in het Land van Heusden en Altena.

Waalwijk, Heusden e.o.