Volledig scherm
Uiteindelijk konden drie verdachten worden ingerekend. © ANP

Carnavalsvierders van A27 bij Werkendam gehaald na zwaaien met nepvuurwapen

WERKENDAM - Twee mannen zijn vrijdag van de A27 gehaald bij Werkendam na het tonen van een wapen aan een medeweggebruiker. Na hun aanhouding bleek het te gaan om carnavalsvierders met een speelgoedwapen. 

De politie kreeg gisteren een melding van een automobilist die het duo had zien rijden. Een van de twee mannen had een vuurwapen laten zien aan de melder. Agenten zijn gaan posten langs de snelweg en zagen de auto rijden.

Bij de afrit Werkendam kreeg het voertuig een stopteken. Omdat ze op dat moment niet wisten of het wapen echt of nep was, werd de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten gebruikt. Dit betekent dat de verdachten met getrokken wapens worden benaderd.

De mannen, een 26-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede en een 25-jarige man uit Amersfoort, stapten meteen uit het voertuig. De bijrijder gooide een wapen weg en riep dat het om een speelgoedwapen ging.

Waarschuwing

Na onderzoek bleek het inderdaad te gaan om een speelgoedwapen. De mannen verklaarden dat ze onderweg waren naar Brabant om carnaval te vieren. Op Instagram waarschuwt de politie nog eens voor dit soort situaties. ,,We nemen dit soort meldingen uiterst serieus en dit had anders af kunnen lopen. Collega’s stonden op het punt om een waarschuwingsschot te lossen.’’ 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”