Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

CDA Altena: informatie over afsluiting van A27 was te karig

WERKENDAM - Het CDA Altena heeft kritiek op Rijkswaterstaat over de afsluiting van de A27 het afgelopen weekend. Volgens Otto van Breugel, raadslid in Werkendam, was Rijkswaterstaat niet helder over wat de bewoners van het Land van Heusden en Altena te wachten stond.

Er kwamen meer dan tweehonderd reacties op een poll die Van Breugel op internet plaatste over de duidelijkheid van de voorlichting door Rijkswaterstaat. 

De verdeling was redelijk 50-50, licht in het voordeel van ‘duidelijk genoeg’. ,,Maar de uitkomst zegt mij genoeg”, concludeert de CDA’er. ,,Wanneer je goed communiceert is de uitkomst 85-15 en niet 53-47.”

Bewegwijzering

Opmerkingen die Van Breugel te horen kreeg gingen onder meer over onduidelijke en ontbrekende bewegwijzering, ontbrekende informatie over hoe te rijden van Hank naar Hooipolder en eerdere afsluiting van de weg dan was aangekondigd.

Met nieuwe wegwerkzaamheden in het verschiet wil Van Breugel dat Rijkswaterstaat het beter gaat doen. Hij overweegt om burgemeester en wethouders de rijksoverheid een signaal te laten geven dat Rijkswaterstaat er in het vervolg een schep bovenop moet doen. 

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”