Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

CDA Altena: informatie over afsluiting van A27 was te karig

WERKENDAM - Het CDA Altena heeft kritiek op Rijkswaterstaat over de afsluiting van de A27 het afgelopen weekend. Volgens Otto van Breugel, raadslid in Werkendam, was Rijkswaterstaat niet helder over wat de bewoners van het Land van Heusden en Altena te wachten stond.

Er kwamen meer dan tweehonderd reacties op een poll die Van Breugel op internet plaatste over de duidelijkheid van de voorlichting door Rijkswaterstaat. 

De verdeling was redelijk 50-50, licht in het voordeel van ‘duidelijk genoeg’. ,,Maar de uitkomst zegt mij genoeg”, concludeert de CDA’er. ,,Wanneer je goed communiceert is de uitkomst 85-15 en niet 53-47.”

Bewegwijzering

Opmerkingen die Van Breugel te horen kreeg gingen onder meer over onduidelijke en ontbrekende bewegwijzering, ontbrekende informatie over hoe te rijden van Hank naar Hooipolder en eerdere afsluiting van de weg dan was aangekondigd.

Met nieuwe wegwerkzaamheden in het verschiet wil Van Breugel dat Rijkswaterstaat het beter gaat doen. Hij overweegt om burgemeester en wethouders de rijksoverheid een signaal te laten geven dat Rijkswaterstaat er in het vervolg een schep bovenop moet doen. 

Waalwijk, Heusden e.o.