Volledig scherm
© ThinkStock

ChristenUnie en SGP eisen maatregelen tegen overvolle bussen Tol West

SLEEUWIJK – De provincie moet busmaatschappij Arriva houden aan de afspraken om maatregelen te treffen tegen overvolle bussen.

Daar roept de Statenfractie van ChristenUnie-SGP het Brabants provinciebestuur toe op, nadat er opnieuw problemen zijn met overvolle bussen bij halte Tol West langs de A2 in Sleeuwijk. Dit leidt tot frustratie en irritatie bij de reizigers, aldus ChristenUnie-SGP.

Van de bushalte maken veel scholieren gebruik. Reizigers moeten ’s ochtends vaak vechten om een plekje in de bus. ,,De situatie is voor ons onaanvaardbaar. Mbo’ers die door de volle bussen te laat in de les komen mogen vaak niet meer naar binnen. Reizigers moeten er op kunnen vertrouwen dat er met voldoende capaciteit gereden wordt. Dat is de afspraak die met Arriva is gemaakt”, aldus Statenlid Hermen Vreugdenhil van ChristenUnie-SGP Brabant.

Afspraken
De ChristenUnie-SGP Statenfractie drong al eerder bij Gedeputeerde Staten aan tot maatregelen tegen de overvolle bussen. Het college eiste naar aanleiding daarvan dat Arriva de dienstregeling met voldoende capaciteit invult. ,,Blijkbaar is het nodig om zowel Arriva als de provincie scherp aan de afspraken te houden. Reizigers moeten er op kunnen vertrouwen dat ze op tijd op hun bestemming kunnen komen”, aldus Vreugdenhil.

Waalwijk, Heusden e.o.