Volledig scherm
Het condoleanceregister voor de deur van Laura's studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht. © AD

Condoleanceregister bij studentenhuis vermoorde Laura Korsman uit Werkendam

UTRECHT - Huisgenoten van de woensdag vermoorde Laura Korsman (24) hebben voor de deur van hun studentenhuis in Utrecht een condoleanceregister neergelegd. Buurtbewoners laten er een boodschap voor de jonge vrouw achter.

Ook komen mensen uit de omgeving nog steeds bloemen brengen naar het adres waar Laura woensdag dood werd aangetroffen.  De overheersende boodschap is er een van ongeloof. 

Een vrouw uit de buurt die op de fiets langskomt, staat er ook even bij stil, maar gaat niets in het boek zetten. ,,Ik kende haar niet persoonlijk, dan voelt dat zo opdringerig. Maar ik heb zelf een dochter van 24, dus de rillingen lopen wel over mijn lijf als ik haar foto zo zie. Je denkt dat je ze goed hebt afgeleverd voor de maatschappij en dat je ze los kunt laten. Dat moet ook, maar deze gebeurtenis maakt dat wel lastig.''

Volledig scherm
Een portret van Laura Korsman bij het condoleanceregister. © AD

Nieuwe leventje

Omwonenden herinneren zich Laura als een vrolijke en zorgeloze jonge vrouw. Een moeder die net een kind kreeg, schrijft dat ze zich nog goed kan herinneren dat Laura de eerste was om het nieuwe leventje te verwelkomen in de buurt.

Laura Korsman werd woensdag om het leven gebracht. Haar ex-vriend Sam G. werd vlak daarna in Nieuwegein gearresteerd op verdenking van het doden van Laura. Sam G. kon het niet verkroppen dat ze de relatie enkele weken daarvoor had beëindigd. Hij stalkte en bedreigde haar en kreeg daarom een straat- en contactverbod opgelegd. Dat schond hij woensdag.  Even later vonden haar huisgenoten het levenloze lichaam van Laura. 

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”