Volledig scherm
Agenten doen onderzoek in de Hartog de Vriesstraat in Dussen . © Erik Haverhals/FPMB

Daders schietpartij Dussen nog steeds voortvluchtig

DUSSEN - De politie is nog steeds op zoek naar de daders van een schietpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Hartog de Vriesstraat in Dussen.

Daar werd vrijdagnacht rond twaalven door onbekenden op een woning geschoten. Ze raakten het woonkamerraam; zeker één kogel vloog door het raam. Niemand raakte gewond. De politie zoekt camerabeelden in de hoop de daders te vinden.

Onderzoek
Forensisch experts kwamen ter plaatse om sporenonderzoek te doen. Agenten zetten een grote zoekactie op touw om de daders te traceren, maar die zijn nog altijd niet gevonden. Een buurtonderzoek volgt. "Ook bij mij belde de politie aan”, zegt een buurtbewoner die op zondag zijn hond uitlaat. "Ik hoorde wel knallen, maar dacht dat het vuurwerk was. Er gebeurt hier bijna nooit iets. Dit is echt sensatie hoor, voor zo’n dorp.”

Hoe vaak er precies geschoten is, is niet bekendgemaakt. Woordvoerster Jitske van Pelt van de politie zegt daar geen uitspraken over te doen, omdat dat het onderzoek kan benadelen. "Het technisch onderzoek is nog gaande. We hopen bovendien dat er camerabeelden zijn, die we kunnen gebruiken bij het onderzoek.” Dat kunnen bijvoorbeeld beelden van bewakingscamera’s van omwonenden zijn.

'Goed mis'
Zondagochtend keken buren nieuwsgierig uit het raam, toen een politieagent met een hamer een stuk uit het kozijn van de beschoten woning haalde voor nader onderzoek. Een buurtbewoner stopte even om te kijken. Hij had wel meteen door dat het goed mis was.

"Ik hoorde die knallen en merkte vooral aan mijn hond dat het niet goed zat. Die ging echt tekeer.” Hij is er nog steeds niet gerust op. "Aan de andere kant: als ze je echt willen pakken schieten ze niet op de muur, toch?”

De bewoners van het beschoten huis wilden niet met de pers praten.

Waalwijk, Heusden e.o.