Volledig scherm
© Thinkstock

De Scheepsbouwers in Werkendam failliet

WERKENDAM - De Scheepsbouwers Maritiem in Werkendam, gespecialiseerd in de bouw van stalen motorjachten, is door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Bij het bedrijf werkten elf mensen.

Curator Frank Smetsers uit Breda onderzoekt of er een doorstart van het bedrijf mogelijk is. "Er zijn meerdere partijen die interesse hebben, maar de gesprekken zijn nog in een verkennende fase.”

Crisis
Volgens Smetsers kwam De Scheepsbouwers Maritiem in de problemen nadat het een jaar of vijf geleden flink had geïnvesteerd in een nieuw bedrijfsgebouw. "Dat pand is neergezet in de veronderstelling dat de markt voor de jachtenbouw gelijk zou blijven of zou toenemen. Tijdens de crisis is de jachtenbouw echter stil komen te liggen.” De omzet stond niet meer in verhouding met de kosten van de onderneming. De reparatietak en de stalling liepen wel goed, maar brachten niet voldoende op om een faillissement af te wenden.

35 jaar
De Scheepsbouwers Maritiem werd een kleine 35 jaar geleden opgericht door Jan Kleijwegt. Het bedrijf aan het Steurgat, vlakbij de Biesbosch, heeft naast een stallling ook 25 ligplaatsen voor jachten. Volgens de curator levert het faillissement geen problemen op voor de eigenaren die hun jacht bij De Scheepsbouwers hebben liggen. De toegang tot de ligplaatsen blijft vrij.