Volledig scherm
© Stock.xchng

Dijkteruglegging tussen Werkendam en Sleeuwijk in de ijskast

WERKENDAM - De verlegging van de dijk tussen Werkendam en Sleeuwijk kan op de lange baan worden geschoven. Volgens het college van Werkendam zijn er voldoende andere mogelijkheden om de rivier te verruimen.

Het college schrijft dat in een brief aan de raad, die maandag 1 februari op de agenda staat van de commissie Grondgebied. Voorafgaand aan de vergadering is er vanaf 19.00 uur een bijeenkomst voor inwoners en ondernemers in het gebied waarin de uitkomsten voor het onderzoek worden toegelicht.

Er was in Werkendam veel protest tegen de dijkverlegging, die voor ongeveer 150 huishoudens zou betekenen dat hun huis afgebroken zou moeten worden. In plaats van de dijkteruglegging wordt nu een geul door de polder achter de dijk overwogen. 'Hierdoor kunnen waarschijnlijk meer woningen behouden blijven dan bij een dijkteruglegging', aldus het college.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”