Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Drie jaar cel geëist tegen Werkendammer die ontucht pleegde met 12-jarig buurmeisje

BREDA – Als het aan de officier van justitie ligt, krijgt een 34-jarige man uit Werkendam die ontucht pleegde met zijn 12-jarige buurmeisje een celstraf van drie jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De man zei donderdag in de rechtbank in Breda dat hij ‘gewoon stom is geweest’ toen hij vorig jaar in augustus naar bed ging met het meisje. Het contact tussen de twee begon in maart of april van vorig jaar. In de periode tot augustus hadden de twee al enkele seksuele contacten. Op 17 augustus zou hij uiteindelijk geslachtgemeenschap hebben gehad. Zo ver ging hij echter niet, zei hij zelf.,,Ik probeerde met haar te seksen, maar dat wilde ze niet’’, vertelde de man over hoe ver hij ging.

Steeds verder
Het contact tussen de twee begon via WhatsApp. Uiteindelijk begonnen de seksuele avances met een kus. Dat ging echter steeds verder. ,,Ze zei dat ze het lekker vond en dat ze het vaker wilde’’, vertelde de man tegen de rechter. ,,Maar nu denk ik ook: waar was ik eigenlijk mee bezig?’’

Hoewel de moeder van het meisje zei dat de twee geen contact meer moeten hebben, ging de man toch door. Na de mogelijke verkrachting, belde de moeder de politie.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Waalwijk, Heusden e.o.