Volledig scherm
Agenten doen onderzoek in de Hartog de Vriesstraat in Dussen . © Erik Haverhals/FPMB

Dussenaar ‘gepakt door wraak wietcrimineel’

DUSSEN/HELVOIRT - De strafzaak van twee van de vier verdachten van het beschieten van een huis in Dussen, is donderdag geseponeerd. De andere twee, uit Helvoirt, horen als het goed is 6 december een strafeis. De rechtbank schorste donderdag het voorarrest van de twee verdachten. Ze kunnen hun proces daardoor in vrijheid afwachten.

Een stel uit Dussen had een leegstaande woning te huur en zette dat op Marktplaats. Met één van de uiteindelijke verdachten hadden de twee onderhandelingen gevoerd. Niet wetende dat die het plan had om er een wietkwekerij in te zetten, zo vertelden de twee mensen van de beschoten woning in Dussen donderdag in de rechtbank in Breda.

Daags voor de sleuteloverdracht belde de verdachte naar de verhuurder. Hij hoefde de woning niet meer en weigerde een vergoeding te betalen voor de gemaakte kosten. Toen de ondernemer uit Dussen daarop zei naar een advocaat te stappen, escaleerde het. De nacht erop werd zijn woning beschoten. ,,Puur om ons bang te maken’’, zei de man des huizes nog steeds geschokt.

In dezelfde nacht werd ook in de Helvoirtsestraat in Helvoirt een woning beschoten. Justitie verdenkt de twee mannen van 52 en 32 uit Helvoirt ook van het beschieten daarvan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat die woning zeer waarschijnlijk met exact hetzelfde wapen is beschoten. Waarom dat is gebeurd is volstrekt onduidelijk, omdat de bewoners van die woning – die al op leeftijd zijn - volstrekt niets met drugs te maken hebben.

Waalwijk, Heusden e.o.