Volledig scherm
De drie wethouders van de Altena gemeenten in gesprek met Hannie Visser-Kieboom (l) © Teus Van Tilborg

Erfgoed Altena trapt Open Monumentendagen af

DUSSEN - Erfgoed Altena heeft woensdagavond de Open Monumentendagen in het Land van Heusden en Altena afgetrapt. Dit gebeurde met een bijeenkomst in klompenmakerij Den Dekker in Dussen die in het teken stond van het landelijk thema 'Boeren, burgers en buitenlui'. 

Bas van Andel, een van de auteurs van het dit voorjaar verschenen boek 'Van grond tot mond', verzorgde een inleiding over twee agrarische revoluties in Altena. Er werd tevens een nieuwe fietsroute gepresenteerd: 'Rondje boerenland'. Het is inmiddels traditie dat tijdens deze bijeenkomst ook de Acte van Altena wordt doorgegeven. In deze acte verklaren de drie gemeentebesturen zich bereid in te zetten voor het behoud van het erfgoed in hun gemeenten. Deze keer werd de acte door wethouder Pim Bouman van Aalburg doorgegeven aan zijn collega John Bakker van Werkendam.

Hannie Visser-Kieboom, voorzitter van Erfgoed Altena, greep de gelegenheid aan de wethouders van de drie gemeenten te vragen wat ze hebben gedaan of doen voor het behoud van het erfgoed in hun gemeenten. Ook bracht ze de vorig jaar door Erfgoed Altena gepresenteerde Erfgoedvisie in herinnering. ,,Die is niet in de la verdwenen", verzekerde wethouder Paula Jorritsma van Woudrichem. Ze vertelde ook dat aan een nieuwe cultuurnota wordt gewerkt. 

Wethouder Bouman vertelde dat de gemeente Aalburg onder andere de toren van de kerk in Babyloniënbroek heeft laten restaureren. John Bakker gaf aan dat de nieuwe gemeente Altena nieuwe kansen gaat bieden. Zijn gemeente houdt de vinger aan de pols wat betreft de aanwijzing van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot werelderfgoed. Of er dan ook meer geld komt voor het erfgoed, is nog maar de vraag voegde hij eraan toe.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”