Volledig scherm
De vrij zeldzame Noordse woelmuis. © Gratis

Feest voor de noordse woelmuis als nieuwe inlaat voor spaarbekken Biesbosch klaar is

HANK - De noordse woelmuis gaat zich helemaal thuisvoelen aan de zuidrand van de Biesbosch.  Als Evides Waterbedrijf klaar is met de aanleg van de nieuwe waterinlaat voor spaarbekken De Gijster, verandert de omgeving in een gespreid bedje voor dit vrij zeldzame knaagdier.

Evides steekt vele miljoenen in het project, waarvoor de vergunningen inmiddels zijn aangevraagd. Met de nieuwe inlaat moet de buffer voor de productie van drinkwater sneller op peil zijn met water uit de Bergsche Maas. 

Walhalla

Na de bouw van het pompstation gaat Evides de natuur verbeteren in de Fortunapolder en de Sint-Jansplaat in de Biesbosch bij Hank. Het maaiveld wordt verlaagd zodat het gebied natter wordt. Ook wordt een kreek aangelegd naar Spijkerboor.  En zo ontstaat er een walhalla voor de bedreigde en daardoor beschermde noordse woelmuis

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”