Volledig scherm
De Merwedebrug. © ANP

Files bij Merwedebrug en A2 ondanks herfstvakantie

* UPDATE 11.23 UUR * WERKENDAM / DEN BOSCH – Ondanks de herfstvakantie stond er maandagochtend al vroeg een file op de A27 bij de Merwedebrug. Tussen Hank en Nieuwendijk stond om 06.13 uur zo'n drie kilometer verkeer stil richting Utrecht. Eén rijstrook was afgesloten. Rond 07.00 uur was de file op de A27 al gegroeid en stond er ook file op de A2 bij Den Bosch richting Utrecht door omrijders.

De verwachting is dat het fileleed bij de Merwedebrug ook de rest van de herfstvakantie aan zal houden.

Het verkeer kreeg na het verbod voor vrachtwagens woensdag al meteen te maken met flinke vertragingen, ook op de omleidingsroutes. De problemen aan de Merwedebrug zorgden ook afgelopen zaterdag voor file. De weg is zaterdagochtend zelfs korte tijd volledig afgesloten geweest voor een inspectie.

Verkeersregelaars
Rijkswaterstaat zet tot vrijdag verkeersregelaars in om vrachtwagen- en buschauffeurs te wijzen op de goede omleidingsroutes nu de Merwedebrug tussen Sleeuwijk en Gorinchem voor hen verboden terrein is. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente Werkendam afgelopen woensdag. Zwaar verkeer wordt bij de afslag Sleeuwijk/Werkendam van de A27 geleid.

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug via bd.nl/merwedebrug.

Waalwijk, Heusden e.o.