Volledig scherm
De Merwedebrug is in beide richtingen afgesloten. © ZHZ Actueel

Files op A27 na ongeluk met tankwagen vol gevaarlijk gas op Merwedebrug

De Merwedebrug bij Gorinchem is donderdagmiddag in beide richtingen afgesloten geweest na een ongeluk met een tankwagen met daarin een gevaarlijke stof. Na metingen is gebleken dat er geen sprake was van een lekkage. De A27 van Utrecht richting Breda is daarom weer vrijgegeven.

Het ongeluk gebeurde rond kwart over drie. Verschillende hulpdiensten werden opgeroepen nadat bekend was geworden dat bij het ongeluk ook een vrachtwagen was betrokken die een gevaarlijke explosieve stof vervoert. Het gaat volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio om een gas. Welk gas het precies betreft, wist zij niet.

Omdat niet zeker was of de wagen lekte, werd de Merwedebrug in beide richtingen afgesloten. Na metingen door de brandweer werd duidelijk dat er geen lekkage was aangetroffen en er dus geen gevaar was voor de omgeving.

Op de A27 kwam het verkeer in beide richtingen in flinke files terecht. Even voor half vijf werd de snelweg vanuit Utrecht richting Breda weer vrijgegeven.

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”