Volledig scherm
Er passeren dagelijks honderden scholieren. © Archieffoto

Geen vrees meer voor fietsende leerling: verkeerslichten De Tol blijven

WERKENDAM - De kogel is door de kerk: de verkeerslichten bij de fietsoversteek bij aansluiting De Tol tussen Werkendam en Sleeuwijk blijven. Geen vrees meer voor de fietsende leerling.

In de plannen voor de verbreding van de A27 werden de verkeerslichten aanvankelijk geschrapt, omdat de weg naast het fietspad minder verkeer zou krijgen. Directie en ouders van leerlingen van het Altena College in Sleeuwijk vreesden voor de veiligheid van fietsende scholieren en maakten bezwaar.

Omdat Rijkswaterstaat en de gemeente Werkendam het veiligheidsgevoel van de weggebruikers hoog opnemen, is besloten de verkeerslichten te behouden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”