Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeente Werkendam geeft informatieavonden over criminaliteit in buitengebied

WERKENDAM – De gemeente Werkendam houdt in samenwerking met diverse partijen als de politie, de provincie en taskforce Brabant-Zeeland informatieavonden over ondermijning.

Een vorm van ondermijning is bijvoorbeeld dat criminelen mensen in het buitengebied benaderen voor ruitmes om drugs in te produceren of op te slaan. Soms is het minder duidelijk waarvoor iemand vraagt om een ruimte, maar in alle gevallen is het strafbaar.

Werkwijze criminelen

Tijdens de bijeenkomsten wordt meer uitleg gegeven over de werkwijze van criminelen en de risico’s waar een eigenaar van een ruimte mee te maken krijgt. Ook worden er tips gegeven over wat u in zo’n situatie kunt doen.

Informatieavonden 

De informatieavonden zijn allemaal tussen 19.00 uur en 21.30 uur en gratis te bezoeken. De eerste bijeenkomst is donderdag 13 september in D’Alburcht in Wijk en Aalburg, de tweede op maandag 17 september in De Almkreek in Almkerk en de derde wordt gehouden in MFA Vlechtwerk in Werkendam. 

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”