Volledig scherm

Grietje Post (75) krijgt rol in televisieprogramma Man bijt hond

WERKENDAM - Acht weken lang speelt Grietje Post (75) uit Werkendam een hoofdrol in het NCRV-televisieprogramma 'Man bijt hond'. Vanaf 14 januari is ze wekelijks te zien in de rubriek 'Het moderne leven door de ogen van Grietje Post'.

Toch heeft ze genoten van alle uitstapjes, het lekkere eten en alle aandacht die filmploeg voor haar had tijdens de opnames. "Voor mij was 2012 een bijzonder jaar. Ze belden altijd op als we weer een dagje op pad gingen. Wel was het steeds een verrassing waar ze me heen brachten. Zo ben ik op Schiphol geweest en twee keer in Amsterdam; prachtig. Vooral al die geveltjes waren zo mooi".

In Amsterdam bezocht Grietje met de filmploeg een hip sushi restaurant. Uitgekozen door 'Man bijt hond' om Grietje zo kennis te laten maken met het moderne leven. In haar dagelijks leven staat veelal het verleden centraal als beheerder van de Oudheidkamer op Zevenhuizen en verzamelaar van spullen van het Koningshuis. En slechts zelden verlaat ze het dorp Werkendam; alleen voor een jaarlijks bezoek aan Moddergat, waar haar opa werd geboren.

Waalwijk, Heusden e.o.