Volledig scherm
Werkzaamheden op de Merwedebrug bij Gorinchem. © @Tonnieontour

Grote ergernis onder weggebruikers om gebrekkige info over afsluiting A27

WERKENDAM - Enkele automobilisten raakten het voorbije weekeind letterlijk de weg kwijt doordat de A27 tussen Gorinchem en knooppunt Hooipolder afgesloten bleek. Anderen klagen op social media over de gebrekkige informatie.

De ergernis over de afsluiting van de A27 is groot, stelt Otto van Breugel uit Werkendam. Het raadslid voor CDA Altena trekt die conclusie aan de hand van de reacties die hij kreeg via Facebook. Hij plaatste een enquête met de vraag hoe bewoners de informatie vonden.

Quote

Je zou toch denken dat als het duidelijk is het merendeel positief antwoordt

Otto van Breugel (CDA)

,,Je zou toch denken als het duidelijk was dat het merendeel positief zou antwoorden. Maar ongeveer de helft vindt dat het beter kan’’, vertelt Van Breugel.

Het idee voor zijn onderzoekje ontstond toen hij zondag nabij Nieuwendijk een automobilist trof die verdwaald was. De man was vanaf Werkendam de A27 opgereden - want die toerit bleek gewoon open. ,,Vervolgens moest hij er bij Nieuwendijk af. Hij wilde naar Made, maar was niet bekend in het Altenagebied. Ik heb hem naar het Capelse veer gestuurd, zodat hij vanuit Dussen de rivier kon oversteken’’, vertelt Van Breugel.

Verwarring

Zelfs bij de Verkeersinformatiedienst van Rijkswaterstaat was verwarring over de afsluiting van de A27 bij Werkendam. Via Twitter vraagt een weggebruiker waarom er geen afsluiting is vanaf Tol West bij Werkendam in de richting van Breda. ,,Lijkt ons heel sterk als dat kan, want alle andere opritten om de A27 richting Breda te pakken zijn wel dicht. Maar we zien ’m inderdaad niet op VanAnaarBeter.nl’’, luidde de reactie.

Van Breugel gaat de kwestie opnieuw aankaarten bij burgemeester en wethouders. Al zijn bij de gemeente zelf (nog) geen klachten binnenkomen. Van Breugel: ,,Mensen worden dat gedoe rond de A27 onderhand echt beu. Zeker wanneer er ook nog eens gebrekkig informatie is.’’

De volgende afsluiting voor werkzaamheden staat overigens al weer gepland. Vanaf vrijdag 7 september gaat de A27 tussen knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer en de Merwedebrug bij Gorinchem dicht. Dit keer in de richting van Utrecht. Rijkswaterstaat heeft in datzelfde weekeinde ook een afsluiting van de A16 gepland staan. Die gaat tussen de knooppunt Klaverpolder (A16-A17) en knooppunt Zonzeel (A16-A59) dicht voor alle verkeer. 

Volledig scherm
Werkzaamheden op de Merwedebrug bij Gorinchem. © @Tonnieontour