Volledig scherm
© Hannie Visser

Havendag Werkendam druk en gezellig

WERKENDAM - Druk en gezellig; dat waren de sleutelwoorden van de achtste Werkendamse Havendag. Duizenden bezoekers slenterden over het haventerrein en konden zo kennis maken met de maritieme sector. “Ik ben hier al vanaf vanmorgen tien uur en kan er nog geen genoeg van krijgen”, zo vertelde een van de vele bezoekers aan het einde van de middag. Vele bezoekers maakten gebruik van de kans een gratis boottochtje te maken.

De dag begon met de doop van de scheepsboeg op de rotonde door Nicky Hövels-Kamp, de dochter van minister Henk Kamp. Aanvankelijk zou zijn vrouw de boeg dopen, maar wegens ziekte had Kamp zijn dochter Nicky en kleindochter Nora meegebracht voor een bezoek aan de Havendag. Na de doop volgde de grootse vlootshow. De minister verbleef met genodigden aan boord van de Zilvermeeuw en kreeg daar van Roel de Graaf van Netherlands Maritime Technology het Werkprogramma Maritieme Maakindustrie 2016-2018 aangeboden. Minister Kamp was blij in Werkendam te zijn. “De maritieme maakindustrie is één van de pijlers van de Nederlandse economie. Een bezoek aan deze Havendag is een goede besteding van mijn vrije zaterdag”.

In de avonduren wordt de taptoe gehouden met muziekvereniging Irene. De Havendag wordt afgesloten met een groots vuurwerk.

Volledig scherm
© Hannie Visser

Waalwijk, Heusden e.o.