Volledig scherm
Er werden vier kweekruimtes aangetroffen. © anp

Hennepkwekerij opgerold in Dussen; bewoonster (50) aangehouden

DUSSEN - De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij opgerold in Dussen. Deze was gevestigd in een schuur en bevatte ruim 320 plantjes. De 50-jarige bewoonster van de naastgelegen woning is aangehouden.

In totaal zijn er vier kweekruimtes aangetroffen. Ook was er een ruimte ingericht voor het drogen van henneptoppen. De kwekerij is ontmanteld; alle planten en benodigde kweekvoorwerpen zijn vernietigd.

De bewoonster wordt aangeklaagd voor het overtreden van de Opiumwet. Netwerkbeheerder Enexis stelt dat de vrouw illegaal stroom heeft afgenomen.

De politie laat weten dat de eigenaresse van het pand wordt verhoord. Het is onduidelijk of zij op de hoogte was van de praktijken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”