Volledig scherm
Het visarendnest (archieffoto). © Jacques van der Neut

Hoera! Visarendjes geboren in de Biesbosch

WERKENDAM - Vogelaars en boswachter Jacques van der Neut weten het zeker: de visarenden in de Biesbosch hebben jongen. Ze zijn zó piepklein, dat we ze nog niet kunnen zien.

Het nest aan de Boomgatweg in het Werkendamse deel van de Biesbosch werd deze dagen al nauwlettend in de gaten gehouden door vogelaars met telelenzen. De roofvogels broedden in 2016 voor het eerst in de Biesbosch - en daarmee ook voor het eerst in Nederland. 

Dat er nu opnieuw kleintjes zijn, is vooral te zien aan het gedrag van de ouders, weet Van der Neut. ,,Ze staan op de rand van het nest en buigen heel diep. Dat doen ze alleen als ze kleintjes moeten voeren. Het is dus zéér waarschijnlijk dat er jongen zijn.''  

Inzoomen geblazen

Voor wie nu al zijn camera pakt en richting de Biesbosch rijdt: de kleintjes zijn nog niet te zien. ,,Ze komen nog niet boven de rand van het nest uit. Daarom kunnen we ook pas over een week of twee zien hoeveel het er zijn.'' En zelfs dan is het inzoomen geblazen, want het nest mag alleen op ruime afstand bekeken worden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”